[vc_row full_width=”stretch_row_content_no_spaces”][vc_column][vc_single_image image=”213″ img_size=”2000×500″ alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle” css=”.vc_custom_1562755365616{background-color: #f4f4f6 !important;}”][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Se hvilke ydelser vi tilbyder

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_btn title=”Konsulentydelser” style=”custom” custom_background=”#493372″ custom_text=”#ffffff” shape=”round” align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Fsubstans-konsulenthus.dk%2Fkonsulentydelser%2F|title:Konsulentydelser||” css=”.vc_custom_1562755316266{padding-bottom: 15px !important;}”][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1562756808526{padding-top: 20px !important;padding-bottom: 10px !important;}”][vc_column][vc_column_text]

Sammenhængende borgerplaner på tværs af myndighed

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row gap=”10″][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Er du, din organisation og dine borgere trætte af ord som gråzonesager, kastebold og falde mellem to stole? Så lad os afløse dem af ord som fælles besøg, koordineringsmøder, fælles afgørelser og fælles plan. Helhedsorienteret sagsbehandling er vigtigere end nogensinde før. Det er ikke blot et krav, lovgivningen stiller, der er også et øget fokus fra Ankestyrelsen. Flere og flere hjemvisninger peger på manglende sammenhæng og helhed i sagsbehandlingen på tværs af paragraffer og afdelinger. Set ud fra et borgerperspektiv kan der heller ikke være tvivl: Det giver mening, at de professionelle fagfolk går forrest og sammen hjælper sagen på vej. Og selv fra et ressourceperspektiv findes der gode argumenter for effektivisering af arbejdsgange, så vi undgår dobbeltkompensation og får tænkt i fælles indsatstrapper. Med helhedsorienteret sagsbehandling understøtter din kommune borgerens retssikkerhed og tillid til forvaltningen.
Med sammenhængsreformen går vi fra et ønske om sammenhæng til et krav om sammenhæng. Et konkret og centralt sted at sætte ind er at skabe én samlet plan for borgere, der ellers har mange indgange til kommunen. Det lyder enkelt, men det kræver en fokuseret og effektiviseret indsats på flere niveauer.

Kommunen skal lykkes med:

  • De rette rammer I form af aftalte principper, effektivisering af organisering og arbejdsgange.
  • De rette kompetencer I form af træning i fx målarbejde, mødeledelse og borgerinddragelse.
  • Den rette ledelse I form af effektivisering af systemer for styring, opfølgning og samarbejdsfora.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Substans kan hjælpe på alle niveauer med effektivisering af den offentlige sektor i retning mod én samlet borgerplan eller blot understøtte implementeringen af nogle af de konkrete koncepter, som understøtter arbejdet med én plan. Vores koncepter og tilgange er i de seneste år blevet udviklet i tæt samarbejde med borgere og professionelle i kommunerne, og vi ved, de virker.

Jo flere professionelle og afdelinger en borger eller familie har kontakt med, desto mere vokser antallet af indsatsplaner: En beskæftigelsesplan, en social handleplan, en genoptræningsplan, en familiebehandlingsplan osv. Formålet med én samlet plan er at gøre det mere effektivt og mere overskueligt for borgerne, men også at gøre det mere effektivt for kommunen, når sagsbehandling og tilbud tilrettelægges som én samlet plan frem for mange.

Kunsten er at skabe fælles mål og retning, når mange fagligheder mødes med afsæt i borgernes behov, ønsker og drømme. Sagsbehandlingen skal først og fremmest tage afsæt i borgenes behov fremfor i paragraffer og standardtilbud. Der kan f.eks. sættes særlig fokus på, at medarbejderne rent kommunikativt kan lave reel borgerinddragelse samt inddragelse af netværk og relevante professionelle aktører. Et forløb kan også handle om at styrke greb til tværgående ledelse i forhold til tværgående indsatsplaner eller vi kan tilbyde sparring og rådgivning til den mest effektive organisering og arbejdsgange, så der også reelt kan ske ledelse og opstå synergi på tværs af enheder.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1562760529501{padding-top: 20px !important;padding-bottom: 20px !important;background-color: rgba(73,51,114,0.81) !important;*background-color: rgb(73,51,114) !important;}”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1562760550906{margin-right: 50px !important;margin-left: 50px !important;}”]

Substans kan hjælpe med:

 

Hvordan den helhedsorienterede sagsbehandling tilrettelægges mest effektivt i praksis på tværs af myndighedsafdelinger i kommunen, så borgerne sikres smidige og effektive forløb.

Hvordan og hvornår I træffer fælles afgørelser og afgiver fælles svar til borgerne, så de oplever effektive, koordinerede og sammenhængende kommune.

Hvornår det giver mening at indkalde til fælles besøg hos borgerne eller koordineringsmøder, og hvornår det er effektivt og værdifuldt at arbejde med tovholderfunktioner.

Hvordan I får den helhedsorientrede sagsbehandling til at fungere i praksis.

Hvordan I arbejder efter fælles ansvar for koordinering, sammenhæng og opfølgning i borgerforløb og viden nok hos alle til at kunne anvende relationel koordinering i det tværfaglige samarbejde.

Den gode dokumentation på tværs af fagligheder og afdelinger/teams.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row_content_no_spaces”][vc_column][vc_empty_space height=”10px”][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle” css=”.vc_custom_1562755365616{background-color: #f4f4f6 !important;}”][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Mangler du kompetencer inden for dit fag?

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_btn title=”Kompetenceudvikling” style=”custom” custom_background=”#493372″ custom_text=”#ffffff” shape=”round” align=”center” link=”url:https%3A%2F%2Fsubstans-konsulenthus.dk%2Fkompetenceudvikling%2F|title:Konsulentydelser||” css=”.vc_custom_1562756772694{padding-bottom: 15px !important;}”][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row_content_no_spaces”][vc_column][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row]