Gense webinaret: Det er sjældent juraen, der laver benspænd for de gode løsninger – Gentænk arbejdsgangen og skab nye, helhedsorienterede løsninger for borger

I Substans møder vi hvert år mange myndighedspersoner på vores uddannelser, og når vi løser opgaver ude i kommunerne. Når vi taler om nogle af de udfordringer, der kan opstå i myndighedsarbejdet, er der en sætning, som ofte går igen:

“Det kan vi ikke pga. juraen”.

Vores erfaring viser, at det ofte i højere grad handler om egne interne kommuneregler eller sager, hvor der sættes skøn under regel. Det kan gøre arbejdet med borgers sag unødvendigt komplekst, og i nogle tilfælde spænder det ben for, at borger modtager den rette løsning.

Netop dét dykker vi ned i på webinaret, hvor du bliver klogere på, hvorfor det sjældent er juraen, der laver benspænd for de gode løsninger. Webinaret varer 1 time, og du går derfra med konkret viden, om hvordan du kan:

· Gribe “de komplekse sager” an på en måde, som får kompleksiteten til at svinde.

· Åbne op for borgerens reelle behov, og hvorfor det ofte kan være svært i praksis.

· Lave helhedsorienteret sagsbehandling, som tager højde for alle borgerens omstændigheder fremfor at tage udgangspunkt i paragrafferne og få borgeren til at passe ned i en for lille kasse.

Webinaret blev afholdt af to af vores dygtige konsulenter, Maja og Julie. Julie har en baggrund som jurist i Ankestyrelsen på det specialiserede socialområde og Maja har flere års erfaringer med kommunikation i myndighedsarbejdet og aktiv medlem af vidensgruppen: Center for Dialog og Organisation (CDO) hos Aalborg Universitet. 

Gense webinaret her: