Webinar: Det er sjældent juraen, der laver benspænd for de gode løsninger – Gentænk arbejdsgangen og skab nye, helhedsorienterede løsninger for borger

I Substans møder vi hvert år mange myndighedspersoner på vores uddannelser, og når vi løser opgaver ude i kommunerne. Når vi taler om nogle af de udfordringer, der kan opstå i myndighedsarbejdet, er der en sætning, som ofte går igen:

“Det kan vi ikke pga. juraen”.

Vores erfaring viser, at det ofte i højere grad handler om egne interne kommuneregler eller sager, hvor der sættes skøn under regel. Det kan gøre arbejdet med borgers sag unødvendigt komplekst, og i nogle tilfælde spænder det ben for, at borger modtager den rette løsning.

Netop dét dykker vi ned i på webinaret, hvor du bliver klogere på, hvorfor det sjældent er juraen, der laver benspænd for de gode løsninger. Webinaret varer 1 time, og du går derfra med konkret viden, om hvordan du kan:

· Gribe “de komplekse sager” an på en måde, som får kompleksiteten til at svinde.

· Åbne op for borgerens reelle behov, og hvorfor det ofte kan være svært i praksis.

· Lave helhedsorienteret sagsbehandling, som tager højde for alle borgerens omstændigheder fremfor at tage udgangspunkt i paragrafferne og få borgeren til at passe ned i en for lille kasse.

Webinaret bliver holdt af to af vores dygtige konsulenter, Maja og Julie. Julie har en baggrund som jurist i Ankestyrelsen på det specialiserede socialområde og Maja har flere års erfaringer med kommunikation i myndighedsarbejdet og aktiv medlem af vidensgruppen: Center for Dialog og Organisation (CDO) hos Aalborg Universitet. 

Maja og Julie tager konkrete eksempler fra praksis med og svarer på dine spørgsmål undervejs.

Vi glæder os til at se dig til webinaret d. 28. august kl. 10.00-11.00.

Det koster 0 kr. at deltage, du skal blot tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Tilmeld dig via knappen nedenfor: