Årskongres

Årskongres for ledere på ældreområdet 2024

SÆT KRYDS I KALENDEREN D. 3.- 4. SEPTEMBER 2024, hvor vi endnu en gang samledes i smukke omgivelser på Comwell Kellers Park.

Årets fokus er: Nye tider på ældreområdet – ledelse i spændet mellem frisættelse, samspil og styring.

Derfor er denne årskongres er ikke kun henvendt myndighedsledere- og chefer, men ledergrupper på hele ældreområdet ex. ledere af hjemmeplejen, rehabilitering og plejecentre, myndighed, center og områdechefer.

Vi tror på at det er vigtigt at skabe et rum med mulighed for fælles inspiration og refleksion, til jeres arbejde med omstillingen. Der bliver både tid til at drøfte konkrete initiativer på tværs af kommunale kontekster, og hvad det kræver af dig som leder at drive omstillingen med en organisation og dig selv i balance.

Fremtidens ældrepleje skal balancere i spændet mellem frisættelse, samspil og styring. Regeringens reform og kommende ældrelov giver anledning at ledergrupper landet over sætter fokus på egne organisationer i en prisme af ”faste teams”, ”helhedspleje”, ”selvbestemmelse” og ”styring”.  Ingen ledere kan lykkes med denne omstilling alene, derfor målretter vi årets kongres mod ledergrupper på ældreområdet.   

For hvordan er det lige at man driver endnu en omstilling, hvor kravene til at styre økonomi og kvalitet ikke er blevet mindre, målsætninger om at ligestille de private leverandører med det kommunale og civilsamfundet skal være et aktiv for ældres gode liv? Og hvilke faldgruber står man overfor, når man skal organisere tværfaglige teams, hvor myndighed skal navigere i spændet mellem flere lovgivninger, øget råderum og tillid?  

Selvom dilemmaerne er mange, er der gode erfaringer, der er værd at dele på tværs af landets kommuner. I Substans Konsulenthus vil vi på den kommende årskongres for ledergrupper give mulighed for inspiration til dit arbejde med omstillingen. Der bliver både tid til at drøfte konkrete initiativer på tværs af kommunale kontekster, og hvad det kræver af dig som leder at drive omstillingen med en organisation og dig selv i balance.  

Oplægsholdere og fokusområder:

Som altid har vi inviteret en række dygtige oplægsholdere, der på de to dage tage vil tage os igennem overskrifter så som:

 

Ledelse og styring af ældrereformens elementer med konkrete bud på: 

  • Jeres ledelsesmæssige fokus i etablering af faste teams 
  • Hvordan I kan lykkes med helhedspleje i praksis 
  • Ledelse af selvbestemmelse -, borgerinddragelse og sammenhæng i indsatserne 
  • Hvordan man kan styre økonomien bedre gennem pakker. 

 

Konkrete løsninger af omstillinger i balance: 

  • Hvordan leder du dig selv til bedre balance 
  • Brug af regenerative metoder til en sund omstilling 
  • Bruge af kreative metoder i arbejdet med omstillinger 
  • Håndtering af friktion i omstillinger  

 

Download og læs det fulde program her:

Program 2024 – Lederkongres

 

Samtalesaloner og læringscirkler

På dag 1 har du mulighed for at deltage i én samtalesalon, hvor kommunerne præsenterer, hvordan de arbejder med de forskellige temaer fra Ældrereformen. Her er der fokus på at få inspiration og dele erfaringer deltagerne i mellem.

På dag 2 har du mulighed for at deltage i én af læringscirklerne som er mindre sessioner faciliteret af Substans. Her prøver du kræfter med udvalgte greb og modeller indenfor læringscirklens tema med afsæt i din egen organisation.

Ved tilmelding til kongressen skal du tage stilling til hvilken samtalesalon og læringscirkel du ønsker at være med i.

Der er begrænset plads I hver, så det er først til mølle princippet. Skulle der ikke være plads på dit første valg, vil du høre fra os.

 

Praktik

Årskongressen vil igen i år afholdes på Hotel Kellers Park i Børkop.

Overnatning på enkeltværelse, samt fuld forplejning under opholdet er inkluderet i prisen.

Ønsker du at overnatte før eller efter, skal du selv tage fat i hotellet for booking.

 

Vi glæder os til at se jer alle sammen til nogle inspirerende dage i Børkop.

Åbne kurser