Årskongres

Årskongres for myndighedsledere og -chefer

Helt nye veje og sikker drift - hvordan det? Kom med til den 9. lederkongres på myndighedsområdet med Substans den 2. og 3. september 2020, der afholdes på det skønne SPA Hotel Kellers Park i Børkop (https://www.comwellkellerspark.dk/).

Den måde vi styrer på, virker ikke godt nok. “Vi skal væk fra bureaukratiets kringlede veje og have mere plads til fagligheden, så dygtige medarbejdere frit kan investere i borgernes livsduelighed” – sådan lyder det i regeringens nærhedsreform. Der skal nye veje til i myndighed – i tæt samarbejde med hospitaler og på tværs af fagspecialister. Men hvordan sikrer vi samtidig en sikker drift med budget og medarbejdere i balance, når vi også skal skabe helt nye tænkemåder, samarbejdsmodeller og arbejdsgange?

Med hjælp fra fremtrædende ledelsesteoretikere, styrelser, forskere og dygtige praktikere, ser vi nærmere på den værdi og forandring nærhedsreformen peger frem imod – og hvad det betyder for myndighedsopgaven. Gennem en række dialogspor bliver du medskaber af fremtidens løsninger med fokus på mere inddragelse, økonomistyring og tværfaglige løsninger.

Du går hjem med et fornyet syn på dit ledelsesrum og med konkrete greb til at løfte fremtidens ledelsesopgave i myndighed.

 

Download materialer til årskongressen her

 

Dag 1: Onsdag den 2. september

Styring af myndighed – Konkurrerende og sameksisterende paradigmer (Jacob Torfing)

En sammenhængende myndighed – Hvad peger reformerne på? (Janne Kofoed)

En sammenhængende myndighed – Sådan kan vi gøre det i praksis:

Ændret praksis for § 83 og § 85 – Hvilke konsekvenser giver det i kommunerne (Substans)

Sammenskriv af plancher: Tematiserede udfordringer og løsninger i myndighed

 

Dag 2: Torsdag den 3. september

Lederlounge om myndighed og tværgående ledelse (Jette Runchel)

En ny syntese i ledelse af myndighed (Kristian Dahl):

Gryende løsninger på fremtidens udfordringer (dialogspor 1-4):

Dilemmaledelse (Lillian Mogensen)

Opsamling på årskongres – her finder du de væsentligste take-aways samt spørgsmål, I kan tage med hjem i egen ledelsesgruppe.

 

På plakaten i år finder du blandt andet:

 

  • Jacob Torfing, der med sin forskning viser, hvordan flere tilgange til styring både kan være konkurrerende og sameksisterende. I myndighed er der i høj grad brug for sameksisterende styring, for at kunne lykkes med det store fokus på styring og sikker drift.
  • Jette Runchel,  som er udpeget til ledelsesambassadør af regeringen, KL og Danske Regioner. Vi inviterer Jette med i lederloungen til en dialog med deltagerne om ledelsesmæssige greb til de fremtrædende udfordringer med tværgående ledelse på myndighedsområdet.
  • Lillian Mogensen, der med sin erfaring fra topposter i ATP og Danske Bank tilbyder 31 greb til dilemmaledelse – dilemmaer som alle myndighedsledere kender til.
  • Karin Storr & Rikke Ø. Asmussen, kigger ind i Ankestyrelsens præcisering af praksis for §§ 83 og 85, og hvilke udfordringer og nye råderum det medfører ude i Kommunerne.

 

Vi glæder os til at se dig i fantastiske omgivelser i Børkop d. 2. og 3. september 2020!

Åbne kurser

Dette kursus oprettes som åbent kursus, men vi har ingen kurser åbne netop nu. Kontakt os for at høre nærmere.