Kursus

Gratis webinar – Veje til ledelse og styring af sammenhængende borgerforløb

I Substans har vi samlet op på en lang række kommuners praksiserfaringer kombineret med de greb og løsninger vi som konsulenthus har hjulpet med igennem de seneste år. På dette webinar introducerer vi en model til strategisk arbejde med sammenhængende borgerforløb, tre grundmodeller til organisering, to typer af ledelse og en række konkrete eksempler på greb til styring, ledelse og kapacitetsopbygning til sammenhængende borgerforløb. Seminaret er for chefer og ledere. Du får en række korte oplæg og korte erfaringsudvekslinger med andre kommuner og en række konkrete modeller til inspiration.

PROGRAM

Velkomst ved Substans

12.00 – 12.30 // Velkomst og præsentation af modeller fra Substanses praksisundersøgelse

12.30 – 13.10 // Korte oplæg fra praksis

  • Pia Majborn, Chef for voksenstøtte i Billund Kommune
  • Mette Wendrick, Teamleder voksenmyndighed og 1plan
  • Mette-Louise Andersen Rhode, Programleder sammenhængende borgerforløb Ballerup Kommune

13.10 – 13.30 // Åben refleksion om ledelsesopgaven opad, nedad og til siden

13.30 – 14.00 // Greb til ledelse og styring fra Substans

 

BAGGRUND FOR WEBINARET

I Substans er vores vision at styrke borgerne i mødet med kommunen så behovet for hjælp bliver mødt med overblik, ejerskab og muligheden for at være kaptajn i løsningerne. Udfordringen er at kommunen for mange er blevet en jungle. Sådan er oplevelsen stadig hos mange borgere, som måske på samme tid bakser med familielivet, har skrantende helbred og knas med uddannelse og job. Når borgerne møder det offentlige system, er det ofte sådan, at de skal forholde sig til alt for mange sagsbehandlere og støttepersoner, som står med hver deres logikker, lovgivning og faglighed i hænderne – i hver deres siloer. Det bliver til tab af overblik og kontrol.  

Derfor er det et behov for at udvikle og designe sammenhængende borgerforløb. Og vi kan bare konstatere at det spirer frem med modeller og veje til sammenhængende borgerforløb i Kommunerne. Det gælder for unge, for børn og på familieområdet, ældreområdet og på tværs af siloerne skole, beskæftigelse, social, sundhed og ældre. Substans har i en årrække støttet udviklingen af disse modeller og har samlet op på vores erfaringer samt erfaringer fra syv kommuner i en praksisundersøgelse. Læs mere om undersøgelsen her: Praksisundersøgelse

Praktik

  • Webinaret er gratis og varer 2 timer (kl.12-14).
  • Tilmelding sker ved at udfylde tilmeldingsformularen nedenfor
  • Link til webinar sendes til din email nogle dage inden webinaret
  • Husk at sætte det i din kalender

Vi glæder os til at se dig!

Åbne kurser

Dette kursus oprettes som åbent kursus, men vi har ingen kurser åbne netop nu. Kontakt os for at høre nærmere.