Basisuddannelse: God sagsbehandling i myndighedsarbejdet

At arbejde i en myndighedsfunktion kræver kendskab til relevant lovgivning, kommunens serviceniveau og sagsbehandlingsgange. Samtidig skal man kunne navigere i et kompleks handlefelt mellem helhedsorienterede løsninger, motivation, rehabilitering og sammenhængende indsatser. Basisuddannelsen ’God sagsbehandling i myndighedsarbejdet’ sætter et stærkt juridisk fokus i kombination med principperne for god sagsbehandling og udvikling af myndighedsrollen og -opgaven.

Hvad får jeg ud af uddannelsen?

Det overordnede formål med uddannelsen er, at deltagerne udvikler bevidsthed om myndighedsrollen, opgaver og ansvar sådan, at myndighedspersonen kan gennemføre god sagsbehandling inden for juridiske, politiske og organisatoriske rammer. Deltagerne udvikler faglige kompetencer til at kunne løse myndighedsopgaver med afsæt i borgernes rettigheder og behov, kommunens serviceniveau, behovet for ensartethed og med fokus på ressourcer, gode formål samt helhed og sammenhæng.

Efter basisuddannelsen for myndighedspersoner har du udviklet kompetencer til at kunne:

Hvad siger vores kursister

”Jeg er blevet mere sikker på lovgivningen og har fået en øget bevidsthed om mine egne bløde punkter. Jeg er blevet mere sikker som myndighedsperson. Alle myndighedspersoner bør have grunduddannel- sen – super basis!”

”Forløbet har styrket mig i myndighedsrollen. Det har givet mig viden om lovgivning, borgernes rettigheder, det relationelle, magtforhold, etiske aspekter og kommunikation. Det har givet mig mange refleksioner, som jeg kan tage med mig i mit arbejde og i samarbejdet med kollegaer.”

Hvad indeholder uddannelsen?

Uddannelsen er tilrettelagt med moduler á hhv. fire dage og seks dage svarende til 60 lektioner med en praksisrelateret øvelse i mellemperioden. Den enkelte deltager vil få feedback fra underviserne på hhv. udarbejdelse af den gode sagsbehandling og en afgørelse.

På uddannelsen bliver deltagerne præsenteret for:

Modul 1

Dag 1

Myndighedsrammen: Rollen og -opgaven

Modul 2

Dag 4

Jura: Procesregler og servicelovens materielle regler

Modul 3

Dag 7

Mødet med borger: Konflikthåndtering og mødeledelse

Dag 2

Jura: Procesregler og servicelovens materielle regler

Dag 5

Jura: Servicelovens materielle regler

Dag 8

Den gode afgørelse: Krav, rammer og opsætning

Dag 3

Jura: Procesregler og servicelovens materielle regler

Dag 6

Indefra-perspektiv og et kald på nye samtaler

Dag 9

Workshop med casearbejde: Teori og omsætning til praksis

Praktik

  • Undervisningstiden er fra kl. 9.00 til kl. 15.30. Datoer og lokation kan du se på holdet du tilmelder dig.
  • Der er fuld forplejning alle dage, og der vil være morgenbrød og kaffe hver morgen fra kl. 8.30 – 9.00.
  • OBS! Overnatning er ikke inkluderet i vores uddannelser

Hvem kan deltage?

Uddannelsen giver en central grundforståelse og -viden til alle, der arbejder som myndighedsperson indenfor det social– og sundhedsfaglige område. Med myndighedspersoner forstås visitatorer, sagsbehandlende terapeuter og øvrige professionelle, der træffer afgørelser indenfor sociallovgivningen. Uddannelsen henvender sig til de professionelle, der ønsker et mere indgående kendskab til de juridiske bestemmelser, sagsbehandlingskravene og samtidig få udviklet og styrket den faglige forståelse for arbejdet som myndighedsperson.

Hold
Startdato
Lokation
Venteliste
Pris
Tilmelding
Hold:
Hold 2511
Startdato:
Fra 14. jan. 2025
Lokation:
Aarhus
Venteliste:
Nej
Pris:
18.875,00 DKK
Hold:
Hold 2512
Startdato:
Fra 8. apr. 2025
Lokation:
København
Venteliste:
Nej
Pris:
18.875,00 DKK
Hold:
Hold 2513
Startdato:
Fra 2. sep. 2025
Lokation:
Middelfart
Venteliste:
Nej
Pris:
18.875,00 DKK
Hold:
Hold 2514
Startdato:
Fra 23. sep. 2025
Lokation:
København
Venteliste:
Nej
Pris:
18.875,00 DKK

Se vores andre uddannelser

Overbygning: Myndighedsrollen i et kommunikativt perspektiv

Til dig, der er optaget af professionelle samtaler i myndighedsrollen og som ønsker at udvikle din egen personlige kommunikation og samtalestrategier.

Læs mere

Overbygning: Juridisk tænkning og borgerinddragelse

Til dig, der oplever, at sager af og til kan gå i ”hårdknude” og som ønsker metoder og teknikker til at forebygge og håndtere komplekse sager.

Læs mere

Ny uddannelse: Sammen om borgeren – samarbejdet i faste teams

Er I klar til juli 2025, hvor den nye ældrelov træder i kraft? Er I klar til krav om øget borgerinddragelse, selvbestemmelse, frisættelse, tillid og tværfagligt samarbejde?   Vi tilbyder et uddannelsesforløb, der klæder jer på til samarbejdet i de faste teams!

Læs mere