Sammenhæng i borgerforløb
På temadagen får du en grundig indføring i koordineringsopgaven, som den ser ud fra to perspektiver:
Det faglige samspil mellem professionelle parter, der med forskellig viden alle arbejder på at skabe værdi for borgeren eller familien og din rolle som facilitator til en samskabende proces sammen med borgeren.
Hvad er formålet for dagen?
Koordinerende sagsbehandling er et helt centralt element i arbejdet med øget sammenhæng på tværs af socialområdet, beskæftigelse, sundhed og uddannelse.
Både i serviceloven og i lov om aktiv beskæftigelsesindsats er rollen som koordinerende sagsbehandler essentiel.
Med afsæt i seneste års forskning og evalueringer af sammenhængende borgerforløb og Substans’ erfaringer fra flere kommuner, stiller temadagen skarp på praksismodeller og teoretiske perspektiver på to store opgavefelter:
- Opgaven som netværksmødeleder i det samskabende og inddragende møde mellem flere fagprofessionelle eksperter og med borgeren eller familien i centrum
- Opgaven som proceslederen i et sammenhængende forløb om én fælles udredning, og udvikling af øget selvhjulpenhed og tilknytning til job og uddannelse
Vi trækker på temadagen tråde til dokumenterede og evidensbaserede indsigter både fra socialområdet, beskæftigelse- og sundhedsområdet.
Det gælder indsigter fra Åben Dialog Intensive Case Management og Critical Time Intervention fra socialområdet. Fra beskæftigelsesområdet inddrager vi evidensbaserede indsigter fra Individuel Placement and Support og Beskæftigelses Indikatorprojektet. Fra sundhedsområdet trækker vi erfaringer omkring relationel koordinering og forløbskoordinering ind.
Her er det helt essentielt, at vi omsætter disse indsigter til et bud på konkrete værktøjer i rollen som koordinerende sagsbehandler. Og undervejs tager vi temperaturen på udviklingspotentialet i din kommune – så du går hjem med lyst til og retning på en udvikling.
Hvad indeholder dagen?
Med en temadag får medarbejdere og ledere en række inspirationskilder og indsigter til udvikling af rollen som koordinerende sagsbehandler.
Men for bedst muligt at kunne inspirere til, hvordan de nye perspektiver kan omsættes til nye praksisformer i din kommune, har vi krydret dagen med refleksioner og casearbejde i mindre grupper.
Selve programmet for dagen tilrettelægges i tæt samspil med din kommune.
Nedenstående er eksempler på programpunkter, vi ofte sætter fokus på:
- Kaldet på helhed i serviceloven, beskæftigelsesloven og i sammenhængsreformen
- Servicerejsen set fra et økonomisk perspektiv og fra et empowerment/rehabiliterende perspektiv
- Gevinster ved koordinering og inddragelse
- Redskaber til koordinering og samordning. Herunder den gode dagsorden til netværksmødet, byggesten i én samlet plan, redskaber til en motiverende dialog om mål og formål
- Redskaber til koordinering og samordning. Herunder den gode dagsorden til netværksmødet, byggesten i én samlet plan, redskaber til en motiverende dialog om mål og formål
- Udviklingspotentialet i min kommune
Hvem kan deltage?
Kurset er målrettet medarbejdere, der varetager rollen eller står overfor at træde ind i rollen som koordinerende sagsbehandler.
Har du spørgsmål eller ønsker I at hjemkøbe temadagen?
Temadagen udbydes også som hjemkøb til egen kommune, og kan skræddersyes så den passer præcis til jeres behov.
Hvis du ønsker at vide mere om temadagen eller andre muligheder for at sætte fokus på koordinerende indsatser, mødeledelse, sagsbehandling, kommunikation m.m. er du velkommen til at kontakte chefkonsulent Christian Christensen.