Årskongres for myndighedsmedarbejdere
D. 19. og 20 november, mødtes vi i Middelfart til årskongressen for myndighedsmedarbejdere.
Årets titel var: Myndighed i nye balancer
Lige nu er myndighedsrollen i rivende udvikling og aftalen om den længe ventede ældrereform, er endelig kommet på plads.
Aftalen kommer til at frisætte ældreområdet, og tilgangen til området vil grundlæggende blive ændret, så vi i fremtiden vil styre på kvalitet og bærende værdier om selvbestemmelse for den ældre, tillid til medarbejdere og ledelse og tæt samspil med pårørende, lokale fællesskaber og civilsamfund. Desuden udvider reformen borgerens frie valg.
Slides fra årskongressen 2024
Her er nogle af de oplægsholdere du kunne lytte til på kongressen 2024.
Workshops
Vi skal møde borgerens oplevede behov
Vi skal starte og slutte ved borgeren, og vi skal finde løsninger i fællesskab. Det ser vi bl.a. i form af en ældrereform, der sætter fokus på at frisætte ældreområdet, og i fremtiden måle og styre efter kvalitet, fleksibilitet og tillid. Men vi ser samtidig et fortsat krav til myndighed om at lykkes med gennemsigtighed på rammer og overholdelse af forvaltningslov m.fl.
En myndighed i balance skal arbejde med inddragelse af borgere, netværk og civilsamfund. Det er som sådan ikke nyt, men der er et kald på, at det sker i langt større grad, end det er tilfældet i dag. Der er brug for en myndighed, hvor der skrues ned for nogle klassiske typer af opgaver og færdigheder, mens der skrues op for andre. Det kan være en svær opgave for myndighed at navigere i de nye balancer, men ikke desto mindre er det helt centralt for at lykkes med fremtidens myndighedsopgave. Fremtiden er nu og myndighedsrollen og opgaven skal finde en ny balance. Det er vores ambition, at årskongressen for myndighedsmedarbejdere kan bidrage til netop det.
På årskongressen søgte vi bl.a. svar på følgende spørgsmål:
- Hvordan kan vi arbejde med tillid, når loven sætter særlige krav, der skal opfyldes?
- Vil frisættelsesdagsordnen udfordre borgerne retssikkerhed?
- Hvordan kan myndighed hjælpe borgerne og netværket med at finde behov og facilitere de rette løsninger?
- Hvordan kan vi finde balancen i det faglige, professionelle udefra-perspektiv og i borgerens vigtige indefra-perspektiv?
- Er det overhovedet realistisk som myndighedsperson at få øjnene op for alt det ”guld”, der er i civilsamfundet? Og bidrager det rent faktisk til nye og bedre løsninger?
- Hvordan kan myndighed i langt højere grad understøtte interne og eksterne samarbejdspartnere bl.a. i de faste teams?
- Hvordan finder vi den rette balance i ansvarsfordelingen mellem myndighed, borger og borgerens netværk?
- Hvad siger borgerne egentlig til den “nye dagsorden” indenfor social- og ældrepolitikken?
- Hvordan holder vi fast i arbejdsglæden, når vi bevæger os i nye balancer?
Praktik
Årskongressen er desværre helt udsolgt.
Du er dog altid velkommen til at tilmelde dig ventelisten, trods at chancerne for at få plads desværre ikke er så store.
- Enkeltværelse 6540 kr.
- Shared room 6140 kr.
- Uden overnatning 5540 kr.