Supervision – Et rum til at udforske og håndtere komplekse situationer og udfordringer
I et følelsesmæssigt krævende job hvor man er i kontakt med sårbare mennesker og ofte står over for at skuffe og håndtere de reaktioner og konflikter der kommer deraf, er supervision ikke kun et værktøj til at forbedre ens praksis, men også en måde at sikre trivsel og forebygge udbrændthed.
Det er i supervisionsrummet, at vi kan finde et sikkert og støttende rum til at bearbejde og reflektere over vores egne følelser, reaktioner og handlinger. Supervision jer giver mulighed for at udforske komplekse situationer, finde nye perspektiver og udvikle jeres færdigheder til at håndtere følelsesmæssige udfordringer med større empati og professionalisme.
Hvad er supervision?
Supervision er en struktureret og reflekterende proces, der tjener flere formål, herunder at fremme faglig udvikling og kompetenceopbygning hos den superviserede.
Gennem dialog, feedback og refleksion kan supervisionsgruppen forbedre deres færdigheder, øge deres selvtillid og opnå nye handlemuligheder i svære situationer.
Derudover giver supervision et værdifuldt rum til at udforske og håndtere komplekse situationer og udfordringer, der opstår i arbejdet. Dette kan omfatte at håndtere stress, konflikter, etiske dilemmaer eller følelsesmæssige reaktioner. Ved at diskutere disse emner med en supervisor kan gruppen opnå ny forståelse og finde hensigtsmæssige løsninger.
Potentielle tematikker i supervisionsrummet:
- Moralsk stress - når rollens rammer og vilkår udfordrer ens egen etik og personlige værdisæt
- At møde borger empatisk, anerkende og med værdighed, selvom vi ikke kan give den ønskede hjælp
- Håndtering af kontakt med følelsesmæssigt berørte borgere og pårørende
- Håndtering og forebyggelse af omsorgstræthed og forråelse
- At navigere mange roller, rammer og vilkår i en travl hverdag
- Psykologisk tryghed i teamet
Alt i alt er supervision en værdifuld praksis, der fremmer faglig vækst, håndtering af kompleksitet og sikring af kvalitet i forskellige faglige kontekster.
Pris og praktik
Supervisionsrummet kan tage tid at lære at være i, bruge værdifuldt og opbygge psykologisk tryghed i. Derfor anbefaler vi, at et supervisionsforløb består af minimum 5 sessioner.
Vi anbefaler, at supervisionsgruppen ikke overstiger 12 personer, så alle kan komme til orde i hver session.
- Prisen for et forløb på 5 sessioner á 2 timers varighed er 22.300 kr. ex moms og transport
- Prisen for et forløb på 10 sessioner á 2 timers varighed er 44.600 kr. ex moms og transport
Prisen er under forudsætning af, at sparring foregår på et af Substans’ kontorer på Frederiksberg eller i Århus. Hvis sparringen skal foregå hos kunden laves et tillæg for transport tid svarende til 1000 kr. pr. transport time.
Har du spørgsmål til supervision?
Så kontakt Marie-Noél for en indledende samtale, så I sammen kan finde ud af om supervision er det rette for dit team.
- +45 23 10 15 55
- ADM@SUBSTANS-KONSULENTHUS.DK