Årskongres

Myndighed i nye balancer – Fremtiden er nu

Her på siden finder du slides fra årskongressen:

Slides på dag 1:

Dennis Nørmark

Chalotte Glintborg

Mette Søndergaard

 

Workshops:

1. Perspektivskifte som metode

2. Pårørendesamarbejde

3. Opgør mod bum-modellen

4. Myndighed i nye balancer

Slides på dag 2:

Årskongres – retssikkerhed og frisættelse

 

—————————-

Det er for dyrt, virkningsløst og uholdbart at levere løsninger defineret af det kommunale blik, og som ikke giver mening for det enkelte menneske!

Vi er i øjeblikket vidner til en udviklingstendens på tværs af børne og unge-, social-, psykiatri- samt ældreområdet. Der er et krav om borgerne skal have mere indflydelse på de beslutninger, der påvirker deres liv.

Og der er en god grund til, at vi ser denne udviklingstendens: Borgerinddragelse fører nemlig til bedre beslutninger, da forskellige perspektiver og erfaringer bidrager til at stille skarpt på problemet og finde de bæredygtige løsninger. Det er en tilgang, der prioriterer borgernes egne ressourcer, netværk og samarbejde med civilsamfundet.

Bevægelsen mod øget borgerinddragelse, selvbestemmelse, frisættelse, tillid og afbureaukratisering er en bevægelse mod en mere inkluderende, samarbejdsorienteret, faciliterende og effektfuld tilgang på social- og ældreområdet.

 

Vi skal møde borgerens oplevede behov

Vi skal starte og slutte ved borgeren, og vi skal finde løsninger i fællesskab. Det ser vi bl.a. i form af en ældrereform, der sætter fokus på at frisætte ældreområdet, og i fremtiden måle og styre efter kvalitet, fleksibilitet og tillid. Men vi ser samtidig et fortsat krav til myndighed om at lykkes med gennemsigtighed på rammer og overholdelse af forvaltningslov m.fl.

En myndighed i balance skal arbejde med inddragelse af borgere, netværk og civilsamfund. Det er som sådan ikke nyt, men der er et kald på, at det sker i langt større grad, end det er tilfældet i dag. Der er brug for en myndighed, hvor der skrues ned for nogle klassiske typer af opgaver og færdigheder, mens der skrues op for andre. Det kan være en svær opgave for myndighed at navigere i de nye balancer, men ikke desto mindre er det helt centralt for at lykkes med fremtidens myndighedsopgave. Fremtiden er nu og myndighedsrollen og opgaven skal finde en ny balance. Det er vores ambition, at årskongressen for myndighedsmedarbejdere kan bidrage til netop det.

 

På årskongressen kommer vi bl.a. til at søge svar på følgende spørgsmål:

 

  • Hvordan kan vi arbejde med tillid, når loven sætter særlige krav, der skal opfyldes?

 

  • Vil frisættelsesdagsordnen udfordre borgerne retssikkerhed?

 

  • Hvordan kan myndighed hjælpe borgerne og netværket med at finde behov og facilitere de rette løsninger?

 

  • Hvordan kan vi finde balancen i det faglige, professionelle udefra-perspektiv og i borgerens vigtige indefra-perspektiv?

 

  • Er det overhovedet realistisk som myndighedsperson at få øjnene op for alt det ”guld”, der er i civilsamfundet? Og bidrager det rent faktisk til nye og bedre løsninger?

 

  • Hvordan kan myndighed i langt højere grad understøtte interne og eksterne samarbejdspartnere bl.a. i de faste teams?

 

  • Hvordan finder vi den rette balance i ansvarsfordelingen mellem myndighed, borger og borgerens netværk?

 

  • Hvad siger borgerne egentlig til den “nye dagsorden” indenfor social- og ældrepolitikken?

 

  • Hvordan holder vi fast i arbejdsglæden, når vi bevæger os i nye balancer?

 

Vi går på jagt i de nye balancer og undersøger, hvad det kan betyde for myndighed og giver inspiration og konkrete værktøjer til dagen i morgen.

Vi glæder os allerede og lover at vi, som altid, vil sammensætte et godt program til jer, fyldt med relevante indlæg fra inspirerende forskere og praktikere.

Programmet og hvem du kommer til at møde og lytte til, vil blive offentliggjort løbende på denne side.

Vi glæder os til at se jer alle sammen til nogle inspirerende dage.

 

Praktik

Alle enkeltværelser er allerede udsolgt. Det vil sige at vi nu har shared rooms tilbage, hvor man har sit eget værelse med lukket skydedør, men deler indgang og toilet med en anden deltager/kollega.

Når du vælger “shared room”, så skriv evt. i kommentarfeltet, hvem du ønsker at dele værelse med.

 

Program

Åbne kurser

Dette kursus oprettes som åbent kursus, men vi har ingen kurser åbne netop nu. Kontakt os for at høre nærmere.